Magisk glæde ved at gå i skole

Af den 22. februar 2018

Jo, jo, Harry Potter var kommet til Blenstrup Skole. Privatfoto

BLENSTRUP: I en hel uge var Blenstrup Skole forvandlet til Hogwarts – skolen for heksekunster og troldmandsskab, som er skolen, hvor troldmanden Harry Potter går.

Eleverne var på tværs af årgange og lig bøgerne blevet inddelt på kollegier, og lærerne levede sig med udklædning og væremåde ind i rollerne som professorerne fra de populære bøger om Harry Potter.

Også skolen var pyntet op som i det magiske univers, og hvert klasselokale var blevet sirligt forvandlet, så ingen var i tvivl om, at her fandtes både hekse og troldmænd.

Eleverne blev blandt andet undervist i talmagi, eliksirer, besværgelser, botanik, at lave sin egen tryllestav, magiske dyr og den magiske sport quidditch, hvor der flyves på koste.

Ud over at fejre, at det er 20 år siden, den første Harry Potter-bog udkom, var formålet at skabe magi omkring børnene, så motivationen og glæden ved at gå i skole gav genlyd på gangene, fortæller Søren Jørgensen, leder af Kilden, som også omfatter Blenstrup Skole.

Af eget initiativ havde et stort antal af eleverne selv syet kapper – med hjælp fra mor og far – og forældrene kunne berette om, at deres børn glædede sig enormt til at komme i skole og ikke talte om andet derhjemme.

– Eleverne lærte blandt andet at skrive rim og remser, lave kemiske forsøg, måle pH og løse talgåder. Disse mål skiller sig ikke ud fra den normale undervisning, men ved at camouflere dem bag magi bliver det pludselig meget sjovere at lære, siger Søren Jørgensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *