Idéworkshop på skole- og dagtilbudsområdet

Rebild Kommune faciliterede i går, tirsdag, en Idéworkshop i Terndrup Idrætscenter med emnet ‘Analyse af skole- og dagtilbudsområdet’. Alle borgere i kommunen var inviteret og der var et flot fremmøde af forældre, fagfolk og politikere. Især forældre fra Blenstrup mødte talstærkt op og deltog med 15 personer. 

Både skole- og dagtilbuddet i kommunen er udfordret af stigende udgifter til specialiserede indsatser for de børn og elever, der har behov for et særligt tilbud enten i almen miljøet eller i et specialiseret tilbud. Dette udfordrer både økonomien og muligheden for at sikre alle børn og unge i Rebild Kommune et godt pasnings- og skoletilbud.

Drøftelser og idéer fra Workshoppen skal bruges som input i en analyse af netop skole- og dagtilbudsområdet, som blev vedtaget i juni 2022. Analysen skal både sikre udviklingsmuligheder og økonomisk potentiale til at imødegå de konkrete økonomiske udfordringer, kommunen har på områderne. 

De engagerede mennesker, der var mødt op, kom med rigtig mange gode input til det videre arbejde. Alt i alt en vellykket workshop. Dog var der blandt deltagerne enighed om, at processen fra nu af bliver spændende frem til februar 2023, hvor resultatet præsenteres. Ingen er interesseret i pseudoinddragelsesprocesser, så det er spændende, hvordan oversættelse af det indsamlede materiale på workshoppen og ikke mindst prioritering af idéerne sker. At højere kvalitet skal kombineres med besparelser er en svær øvelse!

Vi fra Blenstrup var høje på energikontoen, da vi fyldte bilerne og kørte hjem. Rigtig mange havde været i gode drøftelser og blev mødt af misundelse og begejstring, når der i de forskellige grupper blev nævnt, hvad det er vi kan og gør i Blenstrup. Vi stiller op som forældre og hjælper såvel lærer som børn med forskellige aktiviteter, som alle har det fælles mål at støtte op om trivslen. Når skolelivet sættes i perspektiv og der sammenlignes med hverdagen på en stor skole, så følte man sig som forældre tryg ved den struktur vi er en del af, i form af Kilden i Rebild Øst. Der blev f.eks. nævnt, hvilken utryghed der kan opstå ved førskoleklasser, hvilket ikke ses i Blenstrup, da der er en rød tråd helt fra dagpleje til skolestart. 

Mange borgere i Blenstrup følger spændt med i den videre proces og resultat af analysen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *