I Blenstrup har vi Danmarks bedste personale!

Med sammenhold, opbakning og vilje kan man nå nye højder igen og igen, Blenstrup har omdøbt “Lærernes dag” til “Personalets Dag”

En stor gruppe forældre har lagt et flot stykke arbejde i at fejre alt personalet på byens folkeskole. De gæve forældre havde i al hemmelighed sat flagallé op i byen for at fejre hele Team Blenstrup. Den 5. oktober har siden 1994 været ”Lærerens Dag”, en FN-godkendt dag, som har til formål at fokusere på at værdsætte verdens undervisere og sætte undervisning på dagsordenen. Verdens lande, lærere og børn er forskellige – og det samme er Lærerens Dag. I nogle lande får lærerne en fridag og i andre lande fejres lærerne med blomster, optræden, sang og dans. Alt sammen symbol på anerkendelse og taknemmelighed for dét lærerne giver vores allesammen børn; undervisning, trivsel og fællesskab. 

Det var et bevidst valg fra forældrene i Blenstrups side at udvide dette koncept til ”PERSONALETS DAG”. Alle der arbejder på skolen og i byens børnehave/SFO, Valhalla, har indflydelse på vores børns trivsel, og de skal alle vide, hvor værdsat de er. Alle er en brik i puslespillet, så takken og anerkendelsen går både til lærer, pædagoger, pedel, rengøring, ledelse, administration samt vikarer. 

Blenstrup Skole er en del af ”Kilden Børne- og Ungeunivers”, som ligger i Rebild Øst Klyngen i Himmerland. Byen er placeret blot 15 min syd for det kommende regionssygehus i Aalborg, så det er nemt at komme hertil. Byen rummer en masse ildsjæle som VIL vores trygge landsbysamfund, VIL vores børn, VIL vores fortsatte udvikling, VIL vores sociale sammenhold – og netop sammenhold er der masser af. Det ses tydeligt med dette initiativ. Når et par stykker kaster en bold op, så bakker alle op og er med til at gribe den. Utallige andre initiativer med opbakning kan googles her bl.a.:

#blenstrupetgodtstedatbo, Blenstrupby.dk, Facebook: ”os der bor i Blenstrup” og ”Blenstrup.info”.

Onsdag morgen ankom personalet til byens skole og børnehave til en by med flot flagallé gennem gaderne og en stor banner i byens park med ordlyden: ”Blenstrup har Danmarks bedste personale”.

På skolen, da personalet og børnene møder ind i dagens morgensamling i skolens gymnastiksal, blev de overrasket af en gruppe forældre der ventede med en oppyntet sal og personlig hilsen på tavlen. Det var et meget overrasket og tydeligt berørt personale vi så. Mange af børnene spottede hurtigt synet og duften af de flotte kagemand der også var der.

Morgensamlingen blev gennemført som vanligt med fællessang og klaverspil, hvorefter en af initiativtagerne fra forældregruppen tog ordet.

“Vi flager i hele byen i dag, fordi det er ”Personalets dag”. Vi er mange, der sætter stor pris på jeres kæmpe indsats her på skolen”, starter Hanne Bruun Førster ud med at sige.

I talen til personalet blev det tilstedeværende personale nævnt ved navn, og der blev sat ord på netop de egenskaber børnene og forældrene sætter pris på ved hver enkelt! Der var flere våde øjenkroge i salen blandt personale og forældre – og kæmpe store smil hos børnene!

Forældrene i Blenstrup er ved at skabe et nyt mantra. “Vi vil væk fra, hvad I lærer kan gøre for vores børn, og i stedet have fokus på, hvad vi forældre kan gøre for jer lærer!”, fortsatte Hanne Bruun Førster i talen. “personalet i Blenstrup er dygtige, kompetente, nærværende, lette at få fat i og generelt bare skide søde.“

Alle børnene lavede herefter en flagalle, som lærerne og personalet skulle gå igennem. Det bragte store smil på alles læber og igen lidt våde øjne…

Højs Bageri fra Hadsund havde sponsoreret de lækre, nybagte kagemænd, så alle lærere, personale, børn og forældre kunne hygge lidt inden undervisningen igen kaldte. I børnehaven, Valhalla, som ligger i forlængelse af skolen, blev der også serveret kagemand til glæde for de små børn og voksne, som også værdsættes højt af byens børn og forældre. 

Pernille Zink Stjernholm, som er én af forældrekræfterne bag arrangementet, siger; “At stable sådan et arrangement på benene er ingen sag, når vi løfter i flok! I Blenstrup er vi ikke bange for at tage initiativ – og opbakning er der masser af. Det har været en fornøjelse at forberede denne overraskelse for vores dygtige lærere og personale i Blenstrup.” Pernille, som selv er fra Gistrup og flyttede til Blenstrup med sin mand (og senere fik børn) for 15 år siden, tilføjer: “Blenstrup ligger kun 15 minutters kørsel syd for det østlige Aalborg, som er i rivende udvikling med det kommende regionshospital og erhvervsområder. Så er der børnefamilier eller andre, der overvejer et liv uden for Aalborg eller de større oplandsbyer, kan Blenstrup være det helt rette valg!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *